Geschiedenis

Mei-2005-006

Hilda van de Wortel

In 1995 is Yttje de Vries besmet geraakt met het Haflingervirus. Bij J. Burmania in Leeuwarden verzorgde ze twee Haflingers. De haflingers werden gebruikt voor de fokkerij en de recreatie.

In 1998 werden de eerste twee Haflingers aangekocht. Dit waren Andreas van Burmania’s Dreef (v. Aristo) en het reserve kampioen (1998) hengstveulen van KVTH afd. Friesland & Flevoland, Abel van Seadrift (v. liz. Abelord). Abel van Seadrift werd in 2001 voorgesteld op de hengstenkeuring in Den Bosch waar hij werd afgekeurd. Andreas van Burmania’s Dreef werd als tweejarige hengst verkocht en heeft als ruin in de sport gelopen.

In 2000 werd de éénjarige merrie Hilda van de Wortel (v. Winner van de Wortel) aangekocht. Deze merrie behaalde op de Centrale Keuring van Friesland & Flevoland in 2002 het Jeugkampioenschap. Hilda van de Wortel was de eerste fokmerrie op fokstal de Arenschelp. Doordat ze niet drachtig werd na verschillende pogingen is ze in 2006 verkocht en werd recreatief gebruikt. Hilda is helaas in 2010 overleden.

In 2004 is de toen driejarige merrie Micha van Sterreboshoeve (v. Wempire) aangekocht. Met deze merrie heeft de fokstal een kwalitatief goede merrie met goed exterieur en beweging. In 2005 is het eerste veulen geboren op fokstal de Arenschelp. Voor meer informatie over Micha van Sterreboshoeve en haar nakomelingen klik op Haflingers.

In 2009 is de Stermerrie, oud nationaal kampioen merrie Mira van de Wortel door Stal de Arenschelp aangekocht. Deze bewezen fokmerrie werd in 2008 natinonaal kampioen merrie op afstammelingen.

Mira van de Wortel (Ster)

Mira van de Wortel (Ster)

De naam Stal de Arenschelp is een verwijzing naar de afkomst van Yttje de Vries haar geboorte-gemeente: Het Bildt. Het gemeentewapen van deze gemeente heet Aren út Skelpen.